Plitvice meren

27 mei 2024 - Ličko Lešće, Kroatië

Nou het klopt hoor! Wat ontzettend mooi zijn de Plitvice meren, echt geweldig! Vanmorgen zaten we voor 8u al in de camper voor een ritje van iets meer als 2u, ongeveer 190 km. We hadden gisteren al online kaartjes gekocht want voor de Plitvice meren geldt dat ze maar een maximaal aantal mensen toelaten per dag, dus als je pech hebt, sta je daar voor niks. Dus dat risico wilden we natuurlijk niet lopen!

Rond 10.15u waren we bij het park, nog even lunch gemaakt voor onderweg en op naar de ingang. Er zijn verschillende routes die je kunt lopen en we hebben even gekeken welke voor ons mam het best toegankelijk was. Eerst met een bootje naar de onderste meren gevaren en van daaruit begonnen aan de wandeltocht van een kleine 5 km. Deze wandeling zou ook toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn, maar ik denk dat de maatstaven daarvoor hier dan toch iets anders liggen als bij ons🙈. Er waren namelijk best wel wat trappen omhoog en omlaag en boardwalks over het water waar de planken soms wat verder uit elkaar lagen. Maar ons mam liet zich niet kennen en liep lekker mee!💪 En wat hebben we veel moois gezien! Echt geweldig, die kleuren van het water, zo mooi aquablauw! En prachtige watervallen die uit meerdere levels bestonden. Het Krka National Park gisteren was al mooi, maar inderdaad de Plitvice meren nog veel mooier! Zeker een aanrader! Toen we terugkwamen bij de parkeerplaats vonden we dat we wel een ijsje hadden verdiend!

Na ons bezoek aan de Plitvice meren zijn we doorgereden naar onze volgende camping "Zelena Dolina". Maar onderweg hadden we enig oponthoud, want we werden aangehouden door de politie! Haha dat hebben wij weer... Controle van onze paspoorten; hij ging onze namen doorgeven via de portofoon en dat was hilarisch! Want van Deursen en van den Eijnde zijn nou niet echt namen die een Kroaat lekker uit z'n strot krijgt 🤣 Na de controle van de paspoorten legde hij uit waarom ze ons hadden laten stoppen. Het kwam op dat stuk nog weleens voor dat er illegalen mee reisden, dus of we even de camper open wilden maken haha... Ja hoor dat doen we wel, wij hebben alleen ons moeder bij, volledig legaal!😁 Na nog even gezellig gebuurt te hebben met oom agent, doorgereden naar onze camping. Een simpele "boerencamping", lekker rustig met een mooi uitzicht, prima voor een nachtje!

Dinsdag rijden we door naar Medulin!!

1. Annie:
    27 mei 2024
    Ooo wat mooi. En je maakt wat mee hè , politie achter je vodden😂😂😂
  2. Danique:
    27 mei 2024
    Jullie maken ook altijd wat mee he🤣🤣
  3. Marielle Van de Ven:
    27 mei 2024
    Wow dat ziet er idd prachtig uit! 🤩
  4. Margriet:
    27 mei 2024
    Wat een mooie verhaal weer van jullie en knap van moeder om daar te gaan lopen. Wij hebben vandaag de was gedaan en een einde gaan lopen naar een andere dorpje en terug nog even genoten van de zon en morgen weer werd naar beneden in Italië groetjes en goede reis jullie.
  5. Cindy:
    27 mei 2024
    Ahhhh prachtig die watervallen!!!!!
  6. Linds:
    27 mei 2024
    Oom agent heeft volgens mij indruk gemaakt, dat hij er 2 keer tussen staat 😜. Maar het ziet erg echt adembenemend uit!
  7. Bianca:
    28 mei 2024
    hahahahaha hilarisch weer dat kan alleen jullie overkomen helaas waren het geen knappe ;-)
  8. Anco:
    28 mei 2024
    Het is daar inderdaad heel mooi ben er ook ooit geweest.
  9. Marielle:
    Super mooi daar!🥰