Dubrovnik
24 mei 2024 - Dubrovnik, Kroatië
Vandaag begon de dag goed met een heerlijk zonnetje! Na ons ontbijtje gaan we met de bus naar het oude stadsdeel van Dubrovnik. En dat idee hadden meer mensen haha, wat een drukte al 's morgens om 9u! We hebben een wandeling gemaakt door het mooie stadscentrum en verwonderden ons over de vele mooie straatjes en gebouwen. Wat een sfeer in deze stad, echt een aanrader. Het oude deel van de stad bestaat uit veel verschillende hoogtes, dus dat betekende ook heel veel trappen... Vermoeiend maar oh zo de moeite waard! En na op een terrasje even wat gedronken te hebben en genoten te hebben van een heerlijke wafel met fruit, zijn we richting de kabelbaan gelopen. De kabelbaan was maarliefst 778 mt hoog! Ons mam had even wat twijfel gezien haar hoogtevrees, maar besloot toch mee te gaan de berg op en hier kreeg ze geen spijt van. Wat een mooi uitzicht over Dubrovnik! Boven op de berg zag Jolanda de mogelijkheid om te gaan "skybiken"! Dit was een stukje verderop en Jolanda werd opgehaald met de auto en ons mam en ik mochten mee gaan kijken. Gezekerd en wel werd Jolanda op een fiets gezet en kon ze 150 mt over een kabel door de lucht fietsen. Aan het eind werd de fiets omgedraaid en mocht ze dat zelfde stukje weer terug fietsen. Super gaaf om te doen, aldus Jolanda!
Hierna zijn we weer veilig met de kabelbaan naar beneden gegaan, even bij de bakker vers brood gehaald en terug naar de camping met de bus, waar we de rest van de middag heerlijk hebben genoten van de zon, want het was hier vandaag zo'n 25 graden🌞
Zaterdag rijden we vanuit Dubrovnik door naar Lozovac. Een ritje van iets meer als 300 km. In Lozovac blijven we ook weer 2 nachten. We hebben al veel mooie dingen gezien afgelopen week en zijn erg benieuwd naar wat ons de komende dagen weer te wachten staat voor moois! Tot snel!

Wat ben jij n held Jolanda 🙈🙈🙈
En dat fietsen!! Topper!,
Heerlijk om zo weer mee te kunnen genieten van wederom een prachtige reis. Have fun!
Hele mooie omgeving daar!
Jolanda als jij zonder werk komt zitten kan je zo naar het circus haha